• هدف اسپیکر یا بلندگو تبدیل شکل موج AC الکتریکی به هوای متحرک است تا گوش ما آن را بشنود. تقریباً می توانید بگویید اسپیکر به ما امکان شنیدن برق را می دهند.

    همانطور که از نام بلندگو پیداست، از بلندگو ابتدا برای شنیدن گفتار، به ویژه در اولین تلفنها و سپس برای تولید موسیقی استفاده می شدند. اولین استفاده از بلندگو توسط یوهان ریس در سال 1861 انجام شد ، اما تا سال 1924 مدتی طول کشید بلندگو ها تبدیل به یک اسپیکر سیم‌پیچ متحرک پویا شوند که امروزه می شناسیم. در طول سالها ، فناوریهای زیادی پدید آمده است که همه آنها سیگنال های الکتریکی را به هوای متحرک تبدیل می کنند. اصلی ترین آنها سیم‌پیچ متحرک ، الکترواستاتیک ، خازنی ، روبان و پلاسما هستند. ما به سیم‌پیچ متحرک به عنوان رایج ترین آن نگاه می کنیم.

    در زیر یک تصویر از ساختمان بلندگوی سیم‌پیچ متحرک نشان داده شده است که قسمتهای اصلی آن را نشان می دهد. شما نمی توانید سیم‌پیچ متحرک واقعی را در داخل آهنربا ببینید زیرا توسط گنبد (dome) پوشانده شده است. فاصله بین سیم‌پیچ و آهنربا حداقل است و بدون گنبد ، براده های فلزی کشیده شده و گیر می کنند.

  • اصل کار بلندگو بسیار ساده است: یک سیگنال الکتریکی از طریق سیم پیچ یک میدان مغناطیسی ایجاد می کند که با قطبیت سیگنال AC تغییر می کند. اگر این سیم پیچ در داخل یک میدان مغناطیسی دائمی ثابت قرار داشته باشد ، این دو آهن ربا هنگامی که قطبها یکسان باشند یکدیگر را دفع کرده و در هنگام متفاوت بودن یکدیگر را جذب می کنند. نتیجه این است که سیم پیچ به منظور تطبیق با سیگنال AC به داخل و خارج حرکت می کند.

    اول ، وقتی هوا از جلوی مخروط به جلو رانده می شود ، هوا در عقب مکیده می شود. این باعث می شود که هوا بخواهد از جلو به عقب بشتابد و به ما “اتصال کوتاه” هوا می دهد. این کوتاه به طول موج سیگنال بستگی دارد و منجر به از بین رفتن باس یا فرکانس پایین می شود. برای جلوگیری از این امر ، می توانیم بلندگو را در یک جعبه قرار دهیم و اتصال کوتاه را حل کنیم.

    یک مشکلی وجود دارد این است که هوای داخل جعبه فشرده می شود و کارایی بلندگو را کاهش می دهد. به همین دلیل ، هرگز از بلندگوها به تنهایی استفاده نمی شود. از آن به عنوان بخشی از یک سیستم استفاده می شود که معمولاً از چندین بلندگوی اندازه مختلف برای برخورد با محدوده فرکانس های مختلف و مجموعه ای از فیلترها به نام “شبکه متقاطع (crossover network)” برای هدایت فرکانس های پایین ، میانی و زیاد به بلندگوهای مناسب استفاده می شود. از آنجا که اندازه فیزیکی ، جرم مخروط و حجم جعبه همه بر دامنه فرکانس بلندگو تأثیر می گذارد ، یک سیستم hello-Fi به طور کلی بار را به حداقل سه باند ، و گاهی اوقات حتی به چهار باند تقسیم می کند.

    ساب ووفر Subwoofer – از زیر 20 هرتز تا حدود 2 hundred هرتز
    ووفر Woofer – از 20Hz تا 2kHz
    محدوده متوسط Mid-range -از 150Hz تا 5kHz
    توییتر Tweeter – از 2 کیلوهرتز تا 20 کیلوهرتز


    در حالت 4 باند همپوشانی زیادی وجود دارد که باعث ایجاد صدای مسطح تر و بهتر می شود.

  •  

    کیفیت صدای اسپیکر با فرکانس پاسخگویی

    قبل از هرچیزی باید بدانیم که اسپیکر را با چه معیارهایی بررسی کنیم. بلندی صدا چیزیست که همه با آن آشنا هستیم اما علاوه بر بلندی چند معیار مهم دیگر هم در کیفیت صدا نقش دارند.

    بطور کلی سه دسته صدا در هر موسیقی وجود دارد. صداهای زیر، متوسط و بم. از طرفی می‌دانیم که محدوده شنوایی انسان بین 20 تا 20000 هرتز است.

    هرچقدر به سمت پایین محدوده صوتی حرکت کنیم صداها بم‌تر و هرچقدر به سمت بالای این محدوده حرکت کنیم صدا زیرتر می‌شود. درواقع هرچقدر صدای خروجی یک اسپیکر به این محدوده نزدیکتر باشد، صدا با جزئیات بهتری به گوش ما می‌رسد. بنابراین صرفا بلندی صدا نشان دهنده کیفیت صدا نیست.

    اسپیکر باید صدا را با جزئیات و وضوح بالا پخش کند. این معیار در اسپیکرها با عنوان فرکانس پاسخگویی بیان می‌شود.

    قدرت صدای اسپیکر یا توان خروجی اسپیکر

    حتما هنگام بررسی اسپیکرها با عددی که با وات یا w نشان داده می‌شود مواجه شده‌اید. اما واقعا فقط عدد وات نوشته شده مهم است؟ عددی که با وات نشان داده می‌شود در واقع قدرت اسپیکر را نشان می‌دهد.

    هرچقدر این عدد بالاتر باشد قدرت صدای اسپیکر هم بیشتر است. اما این کافی نیست. معیار مهمی دیگری وجود داردکه با RMS نمایش داده می‌شود.

    در مقالات بعدی به صورت مفصل با مفاهیم RMS و PMPO آشنا خواهیم شد .

  • با عرض سلام و آرزوی موفقیت روز افزون برای تمام عزیزانی که این مقاله را مطالعه می کنند

    ما در فروشگاه ملودی تمام تلاش خود را برای ارایه خدمات با کمترین اشتباه انجام داده به همین منظور این مقاله را برای راهنمایی  مخاطبان عزیز تقدیم می نماییم

    به منظور به دست آوردن سایز ویس کویل ها نیاز به کولیس می‌باشد

    در صورت عدم دسترسی به کولیس دوستان می‌توانند در موارد ضروری از خطکش نیز استفاده نمایند

    اندازه گیری سیم پیچ یا همان ویس کویل به این ترتیب است که کولیس را به اندازه داخل ویس کویل باز کرده و سپس عدد را بخوانید

    برای ارایه مشخصات کامل تر که معمولا  آنچنان ضروری هم نیست می‌توان اندازه ارتفاع سیم پیچیده شده روی کاغذ سیم پیچ که می‌تواند از جنس کپتون ،فیبر و یاآلومینیوم است  را مشخص کرد و دقیق تر می‌توان ارتفاع ویس کویل را نیز مشخص نمود

  • مقدمه

    بلندگوها به‌عنوان مهم‌ترین اجزای سیستم‌های صوتی، نقش کلیدی در انتقال صدا از منابع صوتی به گوش شنونده دارند. اما همه بلندگوها برای تولید تمام بازه‌های فرکانسی مناسب نیستند. در واقع، سیستم‌های صوتی حرفه‌ای از چندین نوع بلندگو برای پوشش‌دهی به فرکانس‌های مختلف استفاده می‌کنند. یکی از این انواع، بلندگوهای میدرنج است که در بازه‌های میانی فرکانس فعالیت می‌کند و به‌عنوان "قلب" سیستم‌های صوتی شناخته می‌شود. این مقاله قصد دارد به‌صورت تخصصی به بررسی بلندگوهای میدرنج، اجزا و نحوه عملکرد آن‌ها بپردازد و نقش آن‌ها را در سیستم‌های صوتی روشن سازد.

  • هنگام رانندگی، یکی از مسائل مهمی که باید در نظر داشته باشید، کیفیت صدای باند است. ضبط ماشین، اگر به خوبی کار کند و کیفیت صدایی که می‌خواهید را به شما بدهد، رانندگی شما را لذت بخش می‌کند. .

    یک سیستم صوتی باکیفیت، خیلی اوقات بیشتر از آن‌که آپشنی لوکس محسوب شود، یک جزء لازم و ضروری در خودرو است. در این مقاله می‌خواهیم نکات مهم و مفیدی را بیان کنیم که بدانید چطور می‌توانید بهترین کیفیت صدای باند را دریافت کنید

  • اگر فوم بلندگومون از بین رفت چکار کنیم؟

    اگر فوم بلندگو پاره شد یا به هردلیلی از بین رفت معمولا قابل تعویض میباشد.

    بیشتر سوراندها و یا همان فوم ها برای بلندگوهای خانگی ماشینی و استیجی در اندازه ها و سایزهای متفاوت و با جنسهای متنوع ابری ،پلاستیکی و حتی پارچه ای موجود میباشند.

    چرا سوراند یا فوم بلندگو از بین میرود؟

    دلایل زیادی برای از بین رفتن سوراند بلندگو وجود دارد که بعضی از آنها به شرح زیر است:

    ♦اکسیده شدن

    ♦نور مستقیم خورشید

    ♦رطوبت هوا

    ♦تراکم پایین

    نکته مهم در این رابطه این است که اگر فوم مشکل پیدا کرد به هیچ وجه سعی نکنید به وسیله پارافین چسب و.... مشکل رو حل کنید تنها راه حل تعویض فوم میباشد.

    تعویض فوم کاری تخصصی است و بهتر است توسط تعمیرکاران و متخصصان این حوزه انجام پذیرد.

    در فروشگاه ملودی میتوانید انواع فوم با متریال متفاوت از سایز اسپیکر های شارژی 1.5 اینج تا استیج های 18 اینچ با بهترین متریال وارداتی را تهیه و استفاده کنید.

  •  مقدمه

    سیم‌پیچ‌های بلندگو یکی از اجزای حیاتی در سیستم‌های صوتی هستند که نقش مهمی در تولید صدای با کیفیت دارند. با گذشت زمان و استفاده مکرر، این سیم‌پیچ‌ها ممکن است تغییر شکل دهند که می‌تواند به کیفیت صدا آسیب برساند. در این مقاله، به بررسی نحوه اندازه‌گیری سیم‌پیچ‌های تغییر شکل داده، تأثیر آن بر عملکرد بلندگو و روش‌های تعمیرات مربوط به آن می‌پردازیم. همچنین، به نکات کلیدی در انتخاب لوازم یدکی و تعمیرات بلندگو خواهیم پرداخت.

  • مقدمه

    تنظیم آمپلی فایر ماشین برای دستیابی به صدایی بی‌نقص در خودرو، نیاز به درک درست از اجزای مختلف سیستم صوتی و قطعات بلندگو دارد. صدای واضح و قدرتمند نه تنها به کیفیت آمپلی فایر وابسته است، بلکه قطعاتی همچون بلندگوها، سیم‌پیچ‌ها، و سایر لوازم جانبی نیز نقش مهمی ایفا می‌کنند. در این مقاله به نحوه‌ی تنظیم آمپلی فایر ماشین پرداخته و به مرور قطعات اصلی سیستم صوتی خواهیم پرداخت.همچنین فروشگاه‌هایی که به صورت تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کنند، مانند فروشگاه قطعات بلندگو ملودی واقع در میدان امام خمینی، معرفی خواهند شد.

  • مقدمه

    سیستم‌های صوتی امروزی از اجزای مختلفی تشکیل شده‌اند که هرکدام مسئول تولید محدوده خاصی از فرکانس‌های صوتی هستند. یکی از این اجزا که نقش حیاتی در تجربه شنیداری مخاطب ایفا می‌کند، **ساب‌ووفر** است. ساب‌ووفرها برای تولید فرکانس‌های پایین یا بیس طراحی شده‌اند و به شنوندگان امکان تجربه عمیق‌ترین و کوبنده‌ترین صداهای بیس را می‌دهند. در این مقاله به‌طور تخصصی به مفهوم ساب‌ووفر، اجزای آن، نحوه عملکرد و نقش آن در سیستم‌های صوتی می‌پردازیم و همچنین به نکات فنی و تعمیر و نگهداری آن اشاره خواهیم کرد.

  • مقدمه

    بلندگوها از اجزای مهم سیستم‌های صوتی به شمار می‌آیند که برای تولید صدای با کیفیت، به خوبی تنظیم شده‌اند. با این حال، بلندگوها ممکن است به مرور زمان یا به دلیل استفاده نادرست دچار خرابی شوند. در این مقاله، به بررسی علت خرابی بلندگوها و راهکارهای تعمیر آن‌ها خواهیم پرداخت. همچنین، در طول مقاله به معرفی قطعات بلندگو و لوازم یدکی مورد نیاز برای تعمیرات بلندگو خواهیم پرداخت.

  • چرا بلندگو خراب می‌شود؟

    بلندگوها یکی از حیاتی‌ترین قطعات در سیستم‌های صوتی هستند. با این حال، مانند هر وسیله الکترونیکی دیگر، ممکن است پس از مدتی خراب شوند. خرابی بلندگوها می‌تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. از جمله استفاده نادرست، نوسانات برق، یا حتی کهنگی قطعات. بلندگوهای بیضی، مثل پایونیر و جی بی ال، به دلیل محبوبیت و کیفیت بالای خود معروف هستند، اما این محصولات هم ممکن است با مشکلاتی مواجه شوند.

  •  مقدمه

    آهنرباهای نئودیمیوم، به‌عنوان یکی از قوی‌ترین آهنرباهای دائمی موجود در جهان، در بسیاری از صنایع به‌ویژه صنعت صوتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. این آهنرباها از ترکیبات خاصی از نئودیمیوم، آهن و بور ساخته شده‌اند و به دلیل خاصیت مغناطیسی بالا، بسیار قوی‌تر از آهنرباهای دیگر مانند آهنرباهای سرامیکی و آلینیکو هستند. این ویژگی‌ها باعث شده‌اند که آهنرباهای نئودیمیوم نقش بسیار مهمی در تولید و بهبود سیستم‌های صوتی مدرن و بلندگوها ایفا کنند.در این مقاله به بررسی دقیق ویژگی‌های آهنربای نئودیمیوم، نحوه کارکرد آن، کاربردهای مختلف آن در صنایع مختلف، به‌ویژه صنعت صوتی، و راهنمایی خرید و فروش این آهنربا در ایران خواهیم پرداخت.

    مگنت

  • رده فرکانسی: هر آنچه باید درباره آن بدانیم

    مقدمه

    بلندگوها یکی از مهم‌ترین اجزای سیستم‌های صوتی هستند که با کمک اجزا و قطعات گوناگون، صدا را از دستگاه‌های صوتی به گوش ما می‌رسانند. کیفیت صدا به عوامل متعددی بستگی دارد که یکی از مهم‌ترین آنها، رده فرکانسی است. این رده به گستره‌ای از صداهای قابل پخش توسط یک بلندگو اشاره دارد و تأثیر مستقیمی بر وضوح، کیفیت و شدت صدا دارد. در این مقاله، به بررسی کامل رده فرکانسی، قطعات مختلف بلندگو و نقش آن‌ها در عملکرد صوتی می‌پردازیم و همچنین نکاتی برای انتخاب و نگهداری قطعات بلندگو مانند سیم پیچ، کراس اوور و سایر لوازم یدکی ارائه خواهیم داد. همچنین، فروشگاه‌های معتبر برای خرید این قطعات در میدان امام خمینی و پاساژ فتوت را معرفی خواهیم کرد.

ورود/ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
کد یکبار رمز خود را وارد کنید

رمز عبور خود را وارد نمایید
کد یکبار رمز خود را وارد کنید
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
لطفا کد یکبار رمز ارسال شده به ایمیل یا موبایل خود را وارد کنید
شما قبلا وارد شده اید